torstai 12. toukokuuta 2016

Teeseemonia Ryurei Teicha

Tiistai 10.5.
Teeseemonia Ryurei Teicha

Urheiluopiston ja lounaan jälkeen ohjelmassamme oli odotettu, jännittävä teeseremonia Sahaissa. Meidät otti vastaan kolme mestaria, ja saimme kuulla, että Teehetken saloihin tutustumisen lisäksi meille opetetaan myös oikeaoppista teen valmistusta.
Teehetki pidettiin erityisessä tatami-huoneessa. Huoneeseen siirryttiin arvokkaiden kumarrusten jälkeen, ja tradition mukaan ihaltiin kukka-asetelmaa sekä taideteosta. Tämän jälkeen osoitettiin kunnioitusta teen valmistusvälineille ja asettauduttiin polvi-istuntaan tilan laidalle. 
Hetki aloitettiin viehättävän, ruusun muotoisen, makean leivonnaisen nauttimisella. Vihreä tee sekoitettiin kupissa bambu-vispilällä ja nautittiin tarkoin määrätyin liikkein. 
Teeseremoniassa myös esineillä on suuri merkitys; kupin kuviot kertoivat Sakain historiasta,  myös materiaaliin ja tekijään oli tärkeätä kiinnittää huomiota kuppia käännellessä. Teehetkemme päättyi keskusteluun, jossa meille avattiin tradition taustaa ja kerrottiin sen kuuluvan Sahailaisen Sen-suvun perinteeseen.


Todella mieleenpainuva, hieno kokemus!

- Tain

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti