lauantai 14. toukokuuta 2016

Osaka University of Human Science ja Daiwa House

Matkan viimeisenä päivänä suuntasimme Osakan yliopistoon ( Osaka University of Human Science). Yliopiston tarjoama koulutus -  nimestään huolimatta – on suomalaisen toisen asteen ja ammattikorkeakoulun väliin sijoittuvaa koulutusta. Tästä yliopistosta valmistuu lähihoitajia, sosionomeja, puheterapeutteja, fysioterapeutteja jne.   Työryhmämme puheenjohtaja Nina Eskola-Salin piti esitelmän suomalaisesta terveydenhuoltojärjestelmästä,hyvinvointiteknologian innovaatioista ja suunnitellusta hyvinvointialan koulutuksesta. Esitelmää kuuntelemassa oli rehtori, opettajia, opiskelijoita ja hyvinvointiteknologiafirmojen edustajia.





Päivän paras osuus oli ehdottomasti esitelmän jälkeen pidetty keskustelutilaisuus, jossa delegaatiomme sai mahdollisuuden keskustella opettajien, opiskelijoiden, yritysten edustajien ja yliopistosta valmistuneiden lähihoitajien kanssa. Keskustelussa esiteltiin käytäntöjä Suomessa ja Japanissa. Keskustelu oli aktiivista, ja jäi vaikutelma, että kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä. Keskustelu oli myös pelinavaus yhteistyöhön Japanin toimijoiden kesken.

Iltapäivällä meille oli järjestetty tutustumiskäynti yritykseen nimeltään Daiwa House, joka on apuvälinetoimintaan toimintaansa laajentanut monialayritys. Meille esiteltiin pisimmälle kehitetyt tuotteet: Paro-robotti, Popo-kävelyapuväline, vuodepotilaalle suunniteltu alapesulaite, puheenvahvistin ja HAL-nostoavustin. Apuvälineitä sai kokeilla, ja yrityksen edustajat pyysivät meiltä kommentteja apuvälineistä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti