sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Osaka University of Health and sports science 10.5.

10.5. 2016 klo 9.30-12.30
Osaka University of Health and sports science

Tutustumismatkamme toinen päivä alkoi aikaisella aamiaisella klo 6.50. Vaikka maanantai-illalle dinnerin jälkeen olimme päässeet nukkumaan vasta puolen yön jälkeen olimme taas innokkain ja odottavin mielin kohtaamaan uuden päivän. Etsuko oli meitä vastassa hotellin aulassa klo 8 ja hyppäsimme meitä odottavaan pikku-bussiin.  Noin tunnin ajomatkan päässä hotellilta sijaitsi yliopisto Osaka Universty of Health and Sport Science, jossa oli sosiaali- terveys ja liikunta-alan eri tutkintojen opiskelijoita.

Campusalue oli suuri ja näkymään hallitsi liikunta-ala. Campuksella oli mm. omat yleisurheilukenttä, uimahalli, rugbykenttä, monitoimihalli ja kori- ja käsipallokenttä sekä kuntosali. Tutustuimme kävellen eri liikuntapaikkohin. Meitä vastaan käveli innokkaita, urheilullisia, iloisia ja hyvätuulisia opiskelijjoita. Opiskelijat liikkuivat ryhmissä ja ryhmämme sai heiltä osakseen huomioita (Giant white people:-) .Tutustuimme myös biomekaniikan laboratorioon, jossa tutkittiin mm. liikkuvuutta. Biomekaniikka tarkoittaa biologisten järjestelmien tutkimista mekaniikan avulla. Fysiikan lisäksi biomekaniikassa hyödynnetään tietämystä anatomiasta, fysiologiasta, hermolihasjärjestelmästä ja kinesiologiasta.


Urheileville opiskelijoille oli kuntoutustilat joissa oli mm. teippauspöydät, palautumisaltaat (12, 15, 42+c). Vendla pääsi koekaniiniksi alipainehoitoon. Hyödyt ja vaikutukset urheilijalle ovat todennetut. Hoidolla voidaan nostaa suoritustasoa, sillä saadaan aikaan korkeampi suorituskapasiteetti ammattiurheilussa. Se nopeuttaa palautumista urheilun jälkeen ja toimii myös kuntoutusta edistävän hoitona.

Tutustuminen päättyi yhteiseen miniseminaariin, jossa Nina esitti työryhmän esityksen hyvinvointi teknologiasta Suomessa. Japanilaiset pitivät oman esityksen yliopiston toiminnasta. Vierailukäynti yliopistolla oli lämminhenkinen ja anotoisa.

t. Tiina ja Vendla -raportointivastaavat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti