torstai 14. joulukuuta 2017

Virpin ja Terhin työpäivät

Kahdesta työpäivästä nousee ensin mieleen ihmisten ystävällisyys kaikessa toiminnassa. Meidän ohjelma oli hyvin suunniteltu molempiin päiviin. Maanantaina kiersimme kaikki tulevat työpaikat läpi, tämä auttoi orientoitumaan tiistain ja torstain työpäiviin. Tiistaina työskentelemme Miyakojimassa, vanhusten päivätoiminnassa, ja torstaina hoivakoti Yume Amamissa. Meidän omat aktiviteetit onnistuivat hyvin. Näytimme asukkaille videon Suomesta ja soitimme Finlandia hymnin. Keskustelimme kuvakorteista ja pelasimme muistipeliä.

Päivät olivat mielenkiintoisia. Yhteisöllisyys on asia mikä näkyi kaikessa toiminnassa. Asiakkaat olivat koko päivän yhteisessä tilassa, omissa huoneissa nukuttiin yöllä. Tapahtumia ja ohjelmaa oli paljon. Työntekijät olivat pirteitä ja innostavia, omalla olemuksellaan he innostivat ja motivoivat vanhukset mukaan kaikkeen toimintaan. Ympäristöt olivat kauniita.Asiakkaiden töitä oli seinillä paljon esillä.
Jume Amamissa oli hyvin rauhallinen tunnelma, työntekijät liikkuivatkin miltei huomaamattomasti. Rauhallinen tunnelma johtui Labour Daysta. Yume Amamissa pääsimme mukaan myös asiakkaille järjestettyyn konserttiin. 

Miyakojimassa oli paljon ryhmätoimintaa, mutta jokaisella myös omat aktiviteetit. Asiakkaat haettiin aamulla ja päivän kuluessa he pääsivät kylpyyn. Kaikki siirtymät toiminnosta toimeen olivat hyvin nopeita, mutta huomaamattomia.
-Virpi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti