tiistai 28. marraskuuta 2017

Osakassa jälleen - marraskuu 2017

Saavuimme Osakaan sunnuntaina 19.11.2017 kymmenen tunnin lennon jälkeen. Matka on Hanako-verkoston hyvinvointiteknologia- työryhmän delegaatiomatka. Delegaatioon kuuluu osallistujia eri puolilta Suomea. Nina Eskola-Salin ja Terhi Rissanen ovat Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta. Sirje Hassinen ja Eija Hoppu ovat Espoosta Omniasta. Taina Halsvaha on Turun ammatti-instituutista ja Kirsi Leinonen Keudasta Nurmijärveltä. Virpi Kaasinen on Kainuun ammattioppilaitoksessa KAOsta ja Teija Ylisaari Rovaniemeltä Redusta. Maria Juuso on työelämän edustaja Villa Tapiolasta Espoosta. Sunnuntai oli orientoitumista matkan ohjelmaan ja tutustumista toisiimme sekä Osakaan.

Matkan tarkoituksena on nähdä vanhustyötä Japanissa ja oppia hyvinvointiteknologian käyttöä ja soveltamista työn arjessa. Matkaan kuuluukin jokaisella 2 päivää työskentelyä eri työyksikössä pareittain. Osa matkalaisista on ensikertalaisia, osa on tutustunut japanilaiseen vanhustyöhön aiemminkin. Lähihoitajaopiskelijoita on samoissa paikoissa työssäoppimassa, vierailu helpottaa myös heidän ohjaamista jatkossa.

Vierailun aikana tutustutaan paikallisen yhteistyökumppanin eri työyksiköihin, osallistutaan hyvinvointiteknologia seminaariin, päästään mukaan kirjan julkaisutilaisuuteen ja käydään opintovierailulla paikallisessa yliopistossa.

-Virpi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti