Kuvassa delegaatiomme vasemmalta oikealle Taina Valsvaha, Kimmo Murtonen, Heli Ylitalo, Nina Eskola- Salin, Sirje Hassinen, Tiina Thure-Toivanen, Kumiko Hiltunen, Maarit Kinnunen ja Vendla Tiihonen.
Yrityksen alakerrassa oli apuvälinemyymälä, jossa oli erilaisia päivittäisten toimintojen ja liikkumisen apuvälineitä sekä kuulokojeita. Suurin osa apuvälineistä oli tuttuja eurooppalaisin silmin katsottuna. Joitakin eroja apuvälineissä on, esimerkiksi pyörätuolit ja suihkutuolit ovat hyvin matalia, koska aasialaiset ihmiset ovat huomattavan lyhyitä. Meitä matkalaisia on ilahduttanut yleisissä vessoissa olevat lämmitetyt WC-renkaat ja altapäin huuhtelevat WC-pytyt, ja näitä oli myös kaupan. Olipa yrityksessä pohdittu myös kiireisen japanilaisliikemiehen arkea ja suunniteltu tätä varten kenkien pukemista helpottava pieni kenkälusikka.
Meille oli järjestetty esittelykierros tehtaassa, joka valmistaa yksilöllisiä ala- ja yläraajaproteeseja. Saimme mukaamme kierrokselle myös insinöörin, joka suunnitteli alaraajaproteeseja sekä tavalliseen kävelyyn että urheiluun eri-ikäisille ihmisille. Proteesien ja ortoosien valmistukseen sekä apuvälineiden hankintaan tarvitaan lääkärin lähete. Valmistus - ja hankintaprosessissa on hyvin asiakaslähtöinen ajattelu, mikä tuntuu olevan tyypillistä japanilaisessa terveydenhuollossa.
Yrityksessä valmistettiin myös tukipohjallisia ja tukikorsetteja.
Asiakkaan tarvitessa pyörätuolin kyseinen yritys vastaa yksilöllisistä muutostöistä ja esim.pyörätuolin säädöistä. Yritys tilaa myös varaosat, jos niitä tarvitaan.
Yrityksessä työssä oleva henkilö voi kouluttautua työssään lisää ja suorittaa apuvälineteknikon tutkinnon. Tutkinnon suorittanut henkilö voi tehdä asiakaspalvelua, kun taas ilman tutkintoa toimivalla työntekijällä työtehtävät ovat puhtaasti tehdastyötä. Työtä tehdääm useissa eri vuoroissa, ja sekä koko- että osa-aikatyö on mahdollista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti