Perjantaina 24.11.2017 meille hanakolaisille oli järjestetty kulttuurimatka Kiotoon - Japanin kulttuurilliseen ja hengelliseen keskukseen. Kioto oli arvostettujen keisareiden koti Nara-kauden jälkeen 700-luvun lopulta aina 1800-luvun lopulle saakka. Aikoinaan buddhalaisten temppeleiden rakentaminen oli aluksi kiellettyä, mikä voi tuntua erikoiselta, koska kaupunki tunnetaan nykyään nimenomaan temppeleistään.
Me vierailimme kolmella eri temppelialueella. Aamupäivällä saavuimme Kinkaku-ji ”Kultaisen paviljongin temppeliin”. Paviljonki loisti kultaisena peililammen toisella puolella. Paviljonkin ylimmät kerrokset on päällystetty lehtikullalla ja katolla on kultainen kiinalainen feeniks. Näistä ja monista muista temppelin historiasta kertoi meille mukana ollut oppaamme Nadja. Paviljonkia ympäröi hieno kiinalainen puutarha ja onnistuneesti saimme sieltä valokuviakin otettua.
Toinen kohteemme oli Kiomizu-temppeli, joka on yksi Kioton vanhemmista temppeleistä. Kiomizu-temppeli sijaitsee vuoren rinteellä, joten näkymät kaupunkiin olivat uskomattoman hienot. Kiomizu-temppeli on varmaan yksi suosituimmista temppeleistä, koska väkeä temppelialueella oli ihan ruuhkaksi asti. Ylhäällä temppelialueella ihailimme Kioton ihania ruskasävyjä.
Kiotossa, erityisesti Koimizu-temppelialueella näimme geishoja tai maikoja tai oikeastaan vain kopioita heistä. Yhden aidon oikean geishan onnistuimme näkemään siellä.
Viimeisenä suuntasimme matkamme Inariin eli Fushimi Inari pyhäkköön. Pyhäkkö itsessään, mutta myös sen ympäristö oli vaikuttava ilmestys. Inari-jumalattaren sanansaattajina pidettyjä kettuja näkyi joka puolella temppeliä. Temppelinportit olivat oransseja, jota kylpivät kauniisti ilta-auringossa.
Lounaalla nautimme tempuran ravintola Tempura Endossa. Tempura on perinteinen japanilainen ruokalaji, joka valmistetaan merenelävistä ja kauden vihanneksista. Raaka-aineet leikataan suupaloiksi ja kastetaan vehnävoiseokseen ja keitetään öljyssä (cotton-oil?).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti